Moltes són les persones que durant els llargs mesos de tardor-hivern decideixen no tancar-se a casa els vespres i realitzar algun tipus d’activitat. Tampoc tothom pot o vol fer esport, per tant, es busquen fer activitats de tipus individual o col·lectiva en els àmbits de la informació́, l’aprenentatge o esbarjo i la qüestió és on trobar un espai còmode, adequat i pròxim en ple nucli antic de Lloret per a realitzar-les.

Si, aquest espai existeix, es el Centre Cívic Fòrum, al carrer Felicià Serra i Mont, davant l’hotel Annabel, al costat de l’Oficina del Català, el problema es que no es troba adequat amb comoditat com ho estan la resta de centres cívics de Lloret, ens expliquem

L’edifici necessita una redistribució d’usos de les seves sales en les tres plantes d’acord a les necessitats existents.

Escales

Les escales d’accés a la segona planta són un impediment important per a poder realitzar activitats per als més grans

Es disposa d’una sala per activitat física per fer cursos de ball però el soroll provoca queixes dels veïns, tot i que es realitzen en horari diürn. Per tant, caldria insonoritzar aquesta sala, estem parlant de cursos de Country, Sevillanes, Pilates i Gimnàstica passiva, que en l’any de més activitat mobilitzava en total a unes 90 persones per setmana.

sala-activitat-fisica

La Sala d’activitat física és suficientment gran per a realitzar multitud d’activitats socials. Però cal ser preparada per a poder-les fer.

Cal una revisió i col·locació d’interruptors i endolls en totes les sales, perquè ens fem una idea, no hi ha interruptors suficients i alguns cremats.També cal una il·luminació adequada a cada sala, tot son fluorescents molt vells i en aquest sentit recomanem tubs fluorescents de leds que consumeixen molt menys i no provoquen interferències amb un temps de vida superior.

Sala cursos

El mobiliari és escàs, i antiquat.

En tot l’edifici no hi ha calefacció, es evident que durant tot l’hivern patim de fred en totes les activitats que realitzem, totes les finestres son de fusta, antigues, sense aïllament tèrmic i persianes de les mateixes característiques.

El mobiliari per realitzar totes les activitats esmentades brilla per la seva absència, per tant, un cop definits els usos de les diferents sales s’haurien de moblar adequadament.

Falta fer arribar la xarxa de l’Ajuntament i servei de wifi, es disposa d’una sala de formació i hi ha demanda per fer cursos d’anglès, francès i alemany, cal recordar que al costat mateix tenim l’oficina del català totalment equipada amb xarxa d’internet municipal.

I pel que fa a l’estructura de l’edifici, quan plou hi ha goteres i en conseqüència molta humitat, creiem que caldria sanejar el teulat de l’edifici.

Per tot plegat, en comparació amb la resta de centres cívics, es evident que hi ha un greuge comparatiu en comoditat i funcionalitat que cal solucionar amb immediatesa.

El nucli antic necessita aquest espai per assumir el gruix d’activitats dels seus veïns, per tot plegat emplacem a l’Ajuntament a preveure totes aquestes millores per el Centre Cívic Fòrum del Nucli Antic pel pròxim exercici, de forma improrrogable, ja sigui a través dels pressupostos ordinaris de manteniment d’edificis o els participats.