A poc perquè s’obrin les urgències nocturnes dels Centres d’Assistència Primària per l’arribada de la temporada d’estiu, s’intensifiquen les accions per deixar clara la necessitat de mantenir obert aquest servei a Lloret de Mar.

La darrera reunió celebrada el dimarts 31 de maig entre els diferents col·lectius veïnals i l’Ajuntament va constatar que no ens podem permetre el luxe d’abaixar la guàrdia amb motiu de la reobertura dels CAPs durant l’estiu, del 20 de juny al 15 de setembre, ja que quan arribi aquesta data final ens tornarem a quedar sense aquest servei.

Segueix el degoteig de signatures que es recullen al consistori, a diferents establiments i a la Plataforma change.org, actualment es comptabilitzen unes vuit mil.

En els pròxims dies es podran veure rètols reivindicatius a les entrades de Lloret, en els diferents actes que se celebrin durant l’estiu, s’està preparant una festa en forma de revetlla la nit en què es reobri el servei nocturn a la placeta del mateix CAP amb coca i cava per a tothom i ambientació a càrrec de diferents entitats culturals amb la repercussió mediàtica corresponent.

La situació actual, a més de ser complicada, arriba a cotes d’indignació pel canvi de criteri polític que s’aplica, en el sentit que l’anterior conseller de sanitat Boi Ruiz atribuïa el tancament del servei nocturn a un canvi de model en el servei sanitari i no a les retallades causades per la crisi, mentre que el nou conseller ja ha dit que és una qüestió de pressupostos.

Se segueix pendent de rebre dia i hora per una reunió entre l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, amb una representació del consistori i l’actual conseller Toni Comin. A més, la Generalitat amb la Federació i l’Associació de Municipis de Catalunya estan fixant els criteris d’una auditoria per saber quines són les necessitats de cada municipi per tenir obert el servei d’urgències nocturnes. Tot això amb el rerefons que el grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot, instarà al govern de la Generalitat a reobrir els CAPS.

Cal recordar que l’any 2012 l’exconseller Boi Ruiz va ordenar el tancament en horari nocturn del CAP situat al carrer Girona de Lloret de Mar, obligant els lloretencs –uns 40.000 habitants– a traslladar-se a l’Hospital Comarcal, situat a sis quilòmetres de distància, en cas d’urgència. Les farmàcies del municipi també tanquen a les nits des de fa tres anys, perquè cap llei les obliga a tenir la persiana apujada si no hi ha cap centre d’assistència en funcionament.

Imatge: www.directa.cat