L’octubre del 2011, el Departament de Sanitat anunciava que es tancaven les urgències nocturnes a Lloret de Mar. Tot i que afectava els ambulatoris de Blanes i Tossa, el servei d’assistència urgent es reobriria a l’estiu, quan hi ha força turistes a la destinació.

Com a conseqüència, el mes de desembre de 2011, amb el tancament de les urgències nocturnes del CAP, els farmacèutics van decidir que no tenia sentit obrir les 24 hores, ja que a les nits només es pot anar a la farmàcia amb recepta i, amb el tancament de l’ambulatori, no hi ha un metge que les faci.

 

Mentrestant, els ciutadans lloretencs ens hem de desplaçar d’urgència nocturna fins a l’Hospital Comarcal de Blanes, patint llargues esperes a causa del col·lapse que pateix el servei pels pacients derivats amb ambulàncies des de l’hospital de Calella, també gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

I, per més inri,  darrer inconvenient pels usuaris és que, un cop atesos després de moltes hores a la sala d’espera d’un Hospital saturat, cal trobar la farmàcia de guàrdia en un municipi que no és el nostre, i per tant, no el coneixem.

Totes les associacions de veïns de Lloret de Mar, conjuntament amb l’Ajuntament de Lloret, hem arrencat una campanya de recollida de signatures per demanar, formalment i a nivell polític, tant a la Corporació com al nou conseller de Salut que es reobrin els CAPs (i per tant també les farmàcies) a Lloret, per a l’interès general del benestar dels ciutadans.

Participa en la recollida de signatures. Des de ja fa uns dies, tothom pot signar als formularis que l’Ajuntament ha repartit per totes les dependències municipals.

A part, trobaràs taules de recollida de signatures presencials en els següents punts:

Dimarts 29/03/2015 de 10.00-14.00h al mercat setmanal

 

Dissabte 02/04/2015 d’11.00-14.00h a la Plaça de l’església

I si ho desitges, també pots signar aquesta petició que hem obert a Change.org. Fés clic a la imatge. Avui 17/3/16 a les 17h ja hi ha 310 signatures.

caps lloret change.org