El passat dimarts 16 de febrer es va constituir el Consell Veïnal de Lloret de Mar. Aquest és un nou òrgan consultiu, no vinculant, però que pot ser capaç, via consens, de crear noves normatives, i sobretot, possibilita noves fórmules de participació ciutadana que abans no teniem. Si ho desitges, podem facilitar-te les normes reguladores del Consell veïnal en PDF. Escriu un comentari en aquesta entrada i te les farem arribar.

Com a entitat veïnal, l’Associació de veïns del nucli antic forma part d’aquest consell, representant a una massa de 9.400 veïns que es la població de nucli urbà que engloba tota la zona centre, en la qual està inclosa segons el POUM el nucli antic pròpiament dit. Un dels primers reptes que ens hem proposat es ajudar a mobilitzar la població que viu al nucli antic per a que s’hi afegeixin en els Pressupostos Participats d’aquest 2016.

Si vols veure una presentació en format powerpoint, pots veure’l fent clic aquí.

Així doncs, de manera resumida, els Pressupostos Participats són:

 • una iniciativa de participació ciutadana en la que hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys i empadronada a Lloret 
 • Una partida de 500.000€ que surt dels pressupostos municipals, i que s’ha repartit en diferents zones i barris. En el següent mapa pots veure aquestes zones.

zones-consell-veinal

 • Els criteris de repartiment s’han fet en funció del nombre d’habitants de cada zona, la superficie que ocupa el barri, la densitat de població general, i (com a manera d’estimar la població no activa) la densitat de població menor de 16 anys i la densitat de població major de 60 anys
 • Pel nucli antic ha sigut assignada una quantitat de 55.658,62€, som la zona que més pressupost disposa
 • Cada zona podrà aportar fins a 5 projectes / idees que suposin una inversió per la zona. Tots els veïns del nucli antic tenim la opotunitat de dir la nostra i aportar idees per invertir aquests quasi 56.000€ en el nostre barri.
 • Han de ser projectes d’inversió, en bens físics, equipaments, quelcom palpable, que perdurin. No poden ser serveis, ni bens a curt termini. També cal tenir en compte que han de ser projectes que siguin competència de l’ajuntament, han de ser inclusius, sostenibles, i acotant-se al pressupost assignat a cada zona.
 • Com en l’Art, tothom hi té part. És un procés participatiu que possibilita l’ajuntament, però en el que els representants veinals vehiculem reunions, exposicions, recollida d’idees, etc.

El procés participatiu es va engegar a mitjans de febrer, i segurament has rebut a la bústia de casa teva una carta amb explicacions sobre el calendari d’aquesta primera edició dels pressupostos participats.

Aquest és el calendari que tenim per endavant:

pressupostos participats

 

Així doncs, tenint en compte el calendari, des de l’Associació de veïns del nucli antic fem una crida a tots els veïns, siguin socis o no de l’associació, a que participin d’aquest proces, i aportin les seves idees per invertir en el nostre barri. Per a poder-ho fer, queden convocades les següents reunions al local de l’Associació de veïns del nucli antic, a l’Edifici del Forum (c/ Felicià Serra i Mont):

 • Dimarts 23 de febrer 20h.
 • Dijous 25 de febrer 20h
 • Divendres 26 de febrer 19h
 • Dimarts 1 de març 19h

Si vols reservar la teva plaça en alguna o totes les reunions prèvies que farem des de l’Associació de veïns del nucli antic, fes clic aquí i omple les dades del formulari

Tantmateix, tot veí que ho desitgi, pot assistir a la reunió Assamblearia que ha convocat l’Ajuntament per el dijous 3 de març a la sala polivalent de la Biblioteca, en la qual es presentaran les millors propostes i se n’esculliran les 5 millors.

Des de l’Associació de veïns del casc antic farem tot el possible per que totes les idees dels veïns arribin a l’Assemblea que decidirà els 5 projectes. Si tens qualsevol idea, suggeriment, dubte, pots contactar a través dels nostres canals:

Email: info@veinsnuclianticlloret.com

Facebook: https://www.facebook.com/veinsnuclianticlloretdemar/