La qüestió de la recollida d’escombraries és un dels temes que més ha mobilitzat la nostra associació amb el pas dels anys. En certa manera, és totalment comprensible que hi hagi queixes dels veïns en aquest sentit, donades les característiques del turisme a la nostra vila, les necessitats del casc antic vs. la resta de barris, l’augment de la població que suportem a l’estiu i la pressió que això suposa, etc.
No obstant, malgrat ser comprensible, hi ha punts que son millorables, i que generen insatisfaccions per les associacions veïnals, donat que són moltes les instàncies presentades al llarg del temps que no van tenir cap efecte.

Per aquesta raó, i amb un esperit de fer pinya entre les asociacions de veïns i de les problemàtiques de tots, des de principis del mes de maig 2014 vam celebrar un seguit de reunions per analitzar les problemàtiques, i posar-nos d’acord per presentar una instància conjunta, mancomunada desde totes les associacions de veïns de Lloret.

El 12 de juny vam presentar una instància signada conjutament entre els presidents de les associacions de veïns, i amb els següents punts de eixos de treball:instancia-macomunada-associacions-veins

Per aquestes raons, vàrem sol.licitar:instancia-mancomunada-associacions-veins-2

La instància va ser entregada amb copia al síndic de l’ajuntament, i amb còpia al síndic de greuges de Catalunya, i demanant que en el procés d’informació, una còpia fos entregada a tots els partits de la oposició de Lloret de Mar.

Tot i ser presentada per quasi totes les associacions de veïns, va caure en un pou de silenci. Només el síndic de l’ajuntament va preocupar-se per donar atenció a aquest tema. Va demanar més informació, es va preocupar de reunir-se amb l’empresa adjudicataria dels serveis de recollida d’escombraries (GBI), i ens va passar informes de com havien anat. Agraïm aquest gest.

Malgrat tot, seguiem sense resposta oficial, i per això, des de totes les associacions de veïns fent pinya de nou vàrem organitzar una reunió amb tots els partits polítics de la oposició de Lloret, que es va celebrar el propassat 15 de setembre al centre cívic de Can Ballell. Quan finalment vam obtenir resposta, semblava que no es volia enfocar el tema de cara, tirant pilotes fora i demanant un infome a la empresa concessionària a petició dels serveis tècnics. Evidentment que la empresa concessionària en el seu informe parlarà d’un servei inmillorable però la feina l’havien de fer els serveis tècnics municipals de forma imparcial i objectiva (cosa que no es va fer).

El resultat de la reunió és una moció presentada per els partits MILLOR i PPC que va sortir com a notícia de Nova Radio Lloret. Creiem que aquella notícia, de 18 de setembre, ha ajudat a donar visibilitat pública a aquesta qüestió. Però ens disgusta que sembla que hagin sigut els partits polítics qui ens hagin preguntat, quan la qüestió ha sigut totalment a l’inrevés. Sorgint de baix a dalt, des de totes les instàncies històriques no contestades cap a la instància mancomunada del 12 de juny, passant per la feina del síndic i acabant en el que finalment avui, 22 de setembre, la moció es discutirà avui, en el punt 7 de l’ordre del dia del Ple Municipal.

14:09-Ple

Les associacions de veins hi serem. Seguirem informant sobre el desenvolupament d’aquesta qüestió.